
beautiful asia
Azië heeft ons compleet betoverd!
Van het moment dat we aankwamen, werden we ondergedompeld in een wereld vol kleur, geur en avontuur. We slenterden door bruisende straatmarkten, proefden fantastisch streetfood en verloren onszelf in eeuwenoude tempels die zoveel verhalen fluisterden.
De natuur is er adembenemend: tropische stranden, groene rijstvelden en berglandschappen die je stil maken.
Maar het mooiste? De authenticiteit en warmte van de mensen!
Na onze chill-dag is het tijd om de stad te verkennen. Vandaag plannen we om naar Dubai Mall te gaan, het grootste shoppingcenter ter wereld. Auto is koning hier, en alles wat je doet is met de taxi. We rijden over perfecte 8-rijbaanbrede autosnelwegen en op een halfuurtje zijn we ter plaatse.
Na maanden aftellen is het eindelijk zover, ons avontuur kan beginnen!
De laatste weken waren enorm hectisch: de nodige overdrachten moesten voorzien worden zowel bij Kim als Tom, en er moesten nog veel voorbereidingen getroffen worden (credits aan Kim, zij heeft het meeste geregeld - Tom kon zich volledig richten op het bouwen van deze website 😃).
Penang is één van de vele Maleisische eilanden en zal onze laatste bestemming zijn in dit land. Het eiland staat niet zo zeer bekend om zijn stranden (hoewel deze er wel zijn), maar eerder om het stadje Georgetown en de sfeer die er hangt.
We vliegen terug op Kuala Lumpur om daar een bus te nemen naar de Cameron Highlands, bekend vanwege zijn vele thee plantages. De highlands zijn wat hoger gelegen waardoor de temperatuur draaglijker is dan de tropische temperaturen in de rest van Maleisië.
Maleisië bestaat uit 2 delen: het vasteland dat tegen Thailand aanligt en Borneo, een eiland dat uit 3 delen bestaat: Maleisisch Borneo, Indonesisch Borneo en Brunei (een kleine oliestaat te midden van Maleisisch Borneo).
KUALA LUMPUR - Onze vlucht vanuit Bangkok naar KL was inbegrepen in ons around-the-world ticket en stond dus ook al een tijdje vast. Onze dag in BK hebben we gevuld met het aankopen van nieuwe deftige dagrugzakken.
Tegen onze verwachting in arriveert onze nachtbus veel sneller dan verwacht in onze tussenstop, Mandalay, waardoor we ruim op tijd zijn om de 1ste vroege bus naar Hsipaw te nemen. We dienen wel naar een ander busstation te geraken en daar nog enkele uurtjes in de koude en donker wachten, maar op deze manier verliezen we het minste tijd.
Trekking Kalaw, Inle Lake - Een bekende trekking in Myanmar is de trektocht van drie dagen die start in Kalaw en eindigt bij het Inle Lake. We hebben alleen maar goede dingen gelezen over deze trektocht en staan te popelen om hier zelf aan te beginnen. We hopen enkel dat het niveau van de trekking iets meer op onze maat is en niet zoals de te zware trekking in Laos van twee weken geleden.
We arriveren erg vroeg, rond 5u ’s ochtends, in Bagan. Bagan is een vroegere hoofdstad van Myanmar en een must-do als je in Myanmar bent vanwege de meer dan 4000 oude tempels die hier te vinden zijn.
Woensdagavond 6 januari 2016, we landen in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. We krijgen een nieuwe stempel in ons paspoort en mogen maximaal 1 maand in Myanmar verblijven. We nemen een taxi die ons naar ons hotel brengt.
De eerste dag van het nieuwe jaar nemen we een minivan naar Luang Prabang, een gezellig stadje dat volledig Unesco werelderfgoed is vanwege zijn oude Franse koloniale gebouwen en ideaal om hier een paar dagen te spenderen.
Tijd voor wat actie! Vanuit Nhong Khiaw, het noord-oosten van Laos, doen we een driedaagse trekking. De trekking zal ons naar verschillende afgelegen bergdorpjes brengen en voorziet een wandeling doorheen de jungle en naar een waterval + een kayaktrip op de plaatselijke Nam Ou-rivier.
Vientiane is de hoofdstad van Laos en is meer noordelijk gelegen. Naar goede gewoonte worden we bij een busstation buiten het centrum gedropt zodat we een bijkomende tuktuk dienen te nemen naar het centrum. We hebben op voorhand wat opzoekwerk verricht naar een goede slaapplaats, maar nog niets geboekt.
Thakhek , the loop - Vandaag belooft een minder leuke dag te worden. We moeten 240km overbruggen met een lokale bus. De afstand lijkt op het eerste zicht mee te vallen, maar ondertussen weten we dat de bus in Laos er altijd ontzettend lang over doet. We bereidden ons voor op een busrit van tien uren en hebben geen al te hoge verwachtingen over de staat van het busje.
Don Det - Een minibusje vervoert ons van Cambodja de grens over naar Laos. In Nakasang nemen we de ferry naar onze bestemming, Don Det. Het populairste eiland van de zogenaamde 4000 eilanden.
Siem Reap - Na enkele dagen te relaxen op de Cambodjaanse eilanden is het tijd voor het echte werk: het bekende tempel complex van Angkor Wat in Siem Reap. Het Angkor complex is één van de belangrijkste archeologische sites in Zuidoost Azië.
Koh Rong is een eiland ten zuiden van Cambodja in de provincie Sihanoukville. Het is ook in Sihanoukville dat we de speedboat nemen en een uurtje later arriveren we op Koh Rong, dat bekend staat als een party-island.
Na Phnom Penh reizen we richting het zuiden om Kampot en Kep te bezoeken. Kampot is een klein dorpje dat bekend staat om zijn peperplantages en het Bokor national park. Kep is een stadje aan de kust dat letterlijk ‘krab’ betekend en waar het toerisme draait rond de lokale ‘crab market’.
The killing fields en het het S-21 museum in Phnom Penh. Een must als je Cambodja of PP bezoekt. In onze ogen een must voor elke persoon die deze aarde mag bewandelen.
Er staat nog één ding op ons programma in Vietnam en dat is de Mekong Delta bezoeken, helemaal in het Zuiden. De meeste toeristen doen georganiseerde dagtours vanuit Saigon maar wij besloten om alles zelf te organiseren zodat we meer tijd kunnen spenderen in deze prachtige streek, ook wel ‘the rice bowl of Vietnam’ genoemd.
Da Lat - Na een 7 uur durende busrit komen we aan in ons hostel in Da Lat. Tijdens het family diner leren we meteen enkele leuke mensen kennen waarmee we de dag nadien een Canyoning tour gaan maken, de reden dat we naar Da Lat zijn afgereisd.
How To Survive Saigon, dat is de naam van een boekje dat we kregen van enkele studenten die we toevallig tegenkwamen. ‘Hey guys, do you have 5 minutes to talk English with us so we can practice?’ Uiteraard! Dit is immers een leuke manier om de cultuur en de mensen van Vietnam wat beter te leren kennen.
Hue - Na het nationale park in Ninh Binh is het tijd om onze tocht door Vietnam verder te zetten en nemen we opnieuw een slaapbus, ditmaal naar Hue.
Xin chào! Na 10 dagen Vietnam leren we al enkele Vietnamese woordjes. ‘K zen ciao betekent echter het tegenovergestelde van wat we in Antwerpen zouden zeggen, namelijk ‘goeiendag’ :-).
Zaterdagochtend en we reizen vanuit Hong Kong naar Hanoi – Vietnam. We vertrekken heel vroeg en nemen de eerste bus die richting de luchthaven rijdt. Net zoals bij onze eerste vlucht ging alles heel vlot en op een wip en een gauw zetten we voet aan land in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.
Maandag 19 oktober 2015, omstreeks 17.30u, Zaventem. We hebben net afscheid genomen van onze ouders en het besef begint te komen dat we nu effectief 10 maanden weg zijn.
Ook de 2de vlucht verliep vlot en ‘s avonds komen we vlot aan in ons hotel in Singapore, nabij Orchard Road. We merken onmiddellijk het verschil in klimaat met Dubai. Het is hier veel vochtiger, dat wordt lekker zweten de komende dagen.